Waterpasserende stenen en Sierbetonstenen

Onder sierbetonstenen verstaan we de veelal wat grotere formaten stenen (vanaf 20×30) met een dikte van meer dan 5 cm. Zijn ze dunner dan 5 cm. dan scharen we ze meestal onder tegels

Onder klinkers verstaan we de veelal wat kleinere formaten stenen (kleiner dan 20×30) met een dikte van meer dan 5  cm.

Waterpasserende klinkers en stenen
Vlakke strakke deklaagstenen
Structuur deklaagstenen
Verouderde stenen
Natuursteendeklaagstenen

Onderverdeling waterpasserende bestrating en sierbetonstenen

Waterpasserende klinkers en stenen
Waar het water valt, daar wil je het in de ondergrond infiltreren. En dat kan, met waterpasserende bestrating voor je pad of oprit. En daarin is ondertussen al heel wat te kiezen. Diverse standaard soorten die zijn uitgevoerd met grotere afstandhouders, of speciale stenen met grote openingen, in allerlei formaten en kleuren… Voeg ze in met fijn split, of bij de grotere openingen met speciale grassoorten, en je bent helemaal blauw of groen bezig.

De serie’s van Redsun: Premiton *Aqua* 30x15x8cm XL, Smartton *Aqua* 30x15x8cm, Smartton *Aqua* Banenverband 8cm en Eliton Supreme *Aqua* 30x15x8cm, de serie’s van Marlux: Hydro Brick, Hydro Lineo, Virage en Hydrostore+, en onze private label serie: Hydro Kassei.


Vlakke strakke deklaagstenen
Deklaagstenen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Een ervan is de geheel vlakke versie met strakke zijkanten (zonder facet). Deze soort geeft aan het straatwerk een heel egale uitstraling en past goed in een moderne tuin. Dat doet ook de vlakke steen met facet (schuin zijkantje), maar deze geeft een wat meer subtiele lijnwerking.

De luxere vlakke deklaagstenen zijn behandeld, zodat ze minder vocht en vuil aannemen en daardoor ook makkelijk in het onderhoud zijn.
De serie’s: Demiton Extra, Premiton Linea, Premiton, Tremico, Smartton SESmartton, 60 Plus Soft Comfort en Infinito Comfort.

Smartton Wave 40/80 Kilimanjaro


Structuur deklaag stenen
Naast de vele vlakke soorten zijn er ook soorten die een gewelfde deklaag hebben. Dan kan bijvoorbeeld een licht gegolfde structuur zijn, maar soms ook een wat duidelijker leisteenstructuur. De stenen krijgen zo een wat ‘natuurlijker’ karakter, waardoor het straatwerk iets levendigs krijgt. Sommige soorten hebben dan ook nog een wat onregelmatige voeg, zodat dat effect nog versterkt wordt.
De serie’s: Smartton SE Wave en Smartton Nature Wave.


Verouderde stenen
Om de stenen een wat ‘doorleefde’ look te geven worden sommige soorten ‘verouderd’. Meestal door het oppervlak zo te bewerken dat ze een iets verweerd en afgesleten uiterlijk krijgen. Hierdoor wordt een uitstraling verkregen zoals je dat bijvoorbeeld op oude kloosterpleinen ziet.De ene serie heeft een deklaag, de andere is behandeld met een hydrofoob, we informeren u graag.
De serie’s: Abbeystone’s, Tumbelton, Stonehedge en Tambour.


Natuursteen deklaagstenen
Als stenen voor een langere tijd mooi moeten blijven ben je met deklaagstenen beter af dan met de aloude door-en-door stenen. En als je dan echt ook een hele luxe versie wilt dan zou je voor de soorten kunnen kiezen die een deklaag van natuursteengranulaat hebben.Deze soorten combineren de kleur- en slijtvastheid van de harde soorten natuursteen met de maatvastheid, de sterkte en het verwerkingsgemak van beton.
De serie’s Eliton Supreme en Infinito Texture.

Steenstore© | Van den Dool, de specialist in (luxe) sierbetonstenen.

Top