Spotlight

Informatie ter inspiratie, Steenstore© | Van den Dool maakt u wegwijs.

De tuin op nivo brengen
Verlichting in de tuin
Grootformaat tegels
Wildverband bestratingen
Uitgewassen kleurvaste sierbestrating
Diverse aanvullende producten
Gebakken bestrating en natuursteen
Siertegels voor een luxe terras

Nivo verschillen in de tuinDe tuin op nivo brengen
Muur- en stapelstenen geven heel veel mogelijkheid om iets bijzonders van de tuin te maken. Juist met hoogteverschillen krijgt een tuin meer uitstraling. Met een verhoogde border geef je meer diepte aan de tuin en zie je er vanuit het huis ook nog iets van. Ook trappen, nivoverschillen in de bestrating en bijvoorbeeld een zitkuil kunnen heel goed met dit soort stenen gemaakt worden. En ook dit soort stenen zijn natuurlijk weer leverbaar in veel verschillende uitvoeringen: strak, getrommeld of breuk-ruw, beton of natuursteen, klein of groot, en verkrijgbaar in diverse kleuren. Bouwen in de tuin was nog nooit zo eenvoudig als met deze soorten muur- en stapelstenen. En natuurlijk levert Steenstore© | Van den Dool tuinmaterialen ook de benodigde steenlijmen om alles lekker stevig vast te maken. Deze producten vindt u via beton- en steenwaren.

Top

VerlichtingVerlichting in de tuin
Het bewust toepassen van verlichtingselementen geeft de mogelijkheid om details in de buitenruimte eruit te laten springen. Het uitlichten van bomen en struiken, de gevel of decor-elementen geeft ze hun eigen plaats in het geheel, zo kan elk accent op zijn tijd de aandacht krijgen die het verdiend. De in de bestrating geïntegreerde verlichting maakt dat de contouren van terras en pad mooi aangegeven worden in het donker, het geeft niet alleen een luxe uitstraling aan de tuin, het geeft ook nog eens een warme sfeer in koude donkere dagen. Ook het verlichten van waterelementen geeft daar ineens een grote meerwaarde aan. En met de moderne verlichtingssystemen die er te verkrijgen zijn hoeft de aanleg ook niet al te veel problemen te geven, vooral bij de zwakstroom soorten is de aanleg eenvoudig. De betere soorten, zeker die met de moderne LED verlichting, gebruiken weinig stroom en hebben een lange levensduur, zodat u voor lange tijd kan genieten van al het moois in uw tuin. Deze producten vindt u via licht en water.

Top

Grootformaat tegelsGrootformaat tegels
Waren jaren lang de grote tegels uit de gratie, nu zijn ze bezig aan een echte come-back. En waarom niet? De meeste tuinen krijgen door het gebruik van grotere formaten in de bestrating een royalere uitstraling. En zeker met de verschillende soorten deklagen die er tegenwoordig zijn is er van alles mogelijk. Zo zijn er tegels in 50/50, 60/60, 80/80 en 100/100 in diverse deklagen en in een aantal fraaie tinten, bijvoorbeeld de Oud-Hollandse tegels (tot 100/100) zijn al een tijdje gewilde producten. Ook de kleurvaste (uitgewassen) soorten zijn er nu in deze royale maten, dus als je echt rust en ruimte in je tuin wilt brengen kan je, zeker nu, je hart ophalen. Ook als je iets speciaals zoekt moet je bij Steenstore© | Van den Dool zijn! Deze producten vindt u via tegels.

Top

Wildverband bestratingWildverband bestratingen
Een trend die al diverse seizoenen te zien is, is die in het gebruik van wildverband bestratingen. Door het gebruik van verschillende maten door elkaar wordt een heel mooi effect verkregen. De wildverbanden zijn er in diverse uitvoeringen, zoals de strakke of getrommelde, maar ook bijvoorbeeld in kleurvaste uitvoering. Ook van de luxe gecoate tegels zijn er Wildverband pakketten leverbaar, in diverse mooie warme tinten, echte toppers voor de tuin. Nieuw is het toepassen van verschillende lengte en breedte maten waarmee hele mooie banenverbanden gelegd kunnen worden, laat u eens uitgebreid informeren. Wildverbanden: helemaal van deze tijd. Deze producten vindt u via sierbetonstenen.

Top

Kleur- en slijtvaste bestratingUitgewassen kleurvaste sierbestrating
De vernieuwde serie’s kleurvaste sierbestrating, met een deklaag van uitgewassen fijn natuursteensplit, zijn helemaal up-to-date, er zijn weer diverse nieuwe kleuren leverbaar en bovendien zijn alle kleuren wat dieper van tint geworden. Sommige serie’s zijn ook nog eens geïmpregneerd, dus ook nog weer iets makkelijker te onderhouden. Iedereen kan hiermee iets heel moois creëren, voor elke tuin een goede keuze. Door de kleurvaste deklaag blijven deze stenen ook na jaren hun luxe uitstraling behouden, en door het grote aanbod, ook in grotere formaten tot zelfs 50/50, 30/60, 60/60, 40/80, 80/80 en 100/100 toe, is er voor elke toepassing wel een passende steen te vinden. Deze producten vindt u via natuursteen deklaagstenen.

Top

Steenlijm en inveegzandDiverse aanvullende producten
Een mooie, schone tuin met diverse reinigers en onderhoudsproducten. Bijvoorbeeld het middel Allex, geschikt voor het reinigen van alg-aangroei. Simpel over het met alg begroeide oppervlakte spuiten of borstelen en dan laten (ver)drogen, eventueel bij sterke aangroei te herhalen. Het heeft ook nog een preventieve werking, makkelijk en mooi schoon! Ook hebben we onder andere Buitenhuisreiniger, Vuiloplosser, Wash&Clean, enz.

Ook zijn er de diverse steenlijmen en voegmortels. Allemaal makkelijke producten met ieder z’n eigen toepassing.

Onder het kopje diversen vinden we bijvoorbeeld de Handy-Drain afvoergoot en het Easy-Store infiltratieputje. En niet te vergeten het anti-worteldoek en bijvoorbeeld de grindplaten. Deze producten vindt u via aanvullende producten.

Top

NatuursteenGebakken bestrating en natuursteen
Een deel van ons assortiment bestaat uit gebakken klinkers, zoals de gebakken getrommelde Waalformaat en Dikformaat klinkers in diverse kleuren en dikte’s. Deze stenen worden met de tijd alleen maar mooier, en kunnen altijd weer hergebruikt worden, wel wat duurder, maar een waardevolle investering, toppers voor de tuin.

Steenstore© | Van den Dool heeft ook een uitgebreid assortiment natuursteen in het programma. Zo zijn er diverse soorten grind, split en keien leverbaar. Ook is er een groot assortiment natuursteen bestrating leverbaar, zoals de Basalt soorten, de Mongolian Slate tegels, de Black Beauty serie in diverse uitvoeringen, de Blue Moon serie in diverse uitvoeringen en veel verschillende formaten en ook bijvoorbeeld diverse graniet tegels. Natuurlijk ontbreken diverse decor tegels niet in ons assortiment, en zijn er een aantal natuursteen klinkers leverbaar. Een hele serie hele mooie producten, laat u eens goed informeren.

Met gebakken klinkers en natuursteen maak je wat moois van je tuin, en dat moois blijft ook in de toekomst mooi. Je tuin krijgt er een wel heel luxe uitstraling van. Deze producten vindt u via gebakken klinkers en natuursteen tegels.

Top

Luxe siertegels 60/60Siertegels voor een luxe terras
De gecoate tegels van de diverse fabrikanten, zoals bijvoorbeeld de de England line DP serie, de France line GA serie en de Linje Svenska© Storplattor serie, zijn af fabriek behandeld om vervuiling en verkleuring tegen te gaan. Iedere soort heeft zo zijn eigen ‘gezicht’ en toepassingsmogelijkheden, en alle serie’s zijn leverbaar in een ruime waaier aan mooie warme en moderne kleuren. Deze producten vindt u via sierbetontegels.

Ook het aanbod aan natuursteen deklaagstenen is erg royaal, met bijvoorbeeld de Luxaton, Luxaton Supreme, Eliton, Basalton en Smartton Vintage stenen. Daarmee zie je dat er ook met een ‘oud’ product zeer vernieuwend gewerkt kan worden. Uiteraard zijn van deze soorten ook weer veel maten leverbaar, zoals 20/30, 30/60 en 60/60 en sommige zelfs tot 40/80 en 80/80. De natuursteen deklaagsteen doet in z’n vernieuwde uitvoering volop mee in de moderne tuin. Deze producten vindt u via natuursteen deklaagstenen.

Top