Keramische tegels

ceralight toepassingEen geheel eigen plaats binnen het assortiment tegels wordt ingenomen door de keramische tegels. Ze zijn dun, licht van gewicht, zeer hard en daardoor slijt- en kleurvast en makkelijk in het onderhoud. En in een mooie waaier aan kleuren en structuren leverbaar. De verwerking ervan vraagt wel een bepaalde vakkennis, hierover informeren we u graag.

De belangrijkste eigenschappen van de keramische tegels op een rijtje:
Vorstbestendig, duurzaam en makkelijk te reinigen, krasbestendig, minder gevoelig voor aanslag van mos, alg en zout ect., hoge buigsterkte, lage wateropname (<0,1%), antislipwaarde R9-R12, slechts ca. 47 kg/m2 = ca. 17 kg/st (bij 2 cm. dikte).

Door het lage gewicht zijn ze zeer geschikt voor balkons en onderheide terrassen. Eventueel kunnen ze daartoe ook op tegeldragers geplaatst worden. Met een aangepast zandbed kunnen ze ook ‘gewoon’ in de tuin verwerkt worden.

Ook zijn er keramische tegels die af-fabriek op een ‘drager’ geleverd worden. We hebben daar verschillende serie’s van, waaronder een serie op zeer lichtgewicht kunststof drager en twee serie’s op een betonnen drager. Deze soorten kunnen, heel gemakkelijk, direct op een zandbed gelegd worden. En ook het leggen op een balkon of dakterras is met deze soort heel eenvoudig. We adviseren u graag!

WP_000967

U ziet het, ook voor keramische tegels moet u bij Steenstore© | Van den Dool zijn.

Serie’s:
Keramische tegels 2 cm
Cerasun, assortiment op drager van beton nieuw
Kera+ (3 serie’s): Kera Twice nieuw, Kera Quite Light, Kera Connect
Megategels Ceramica 2 cm nieuw

Top

steenstore van den dool logo voor strooifolder