Keramische tegels

ceralight toepassingEen geheel eigen plaats binnen het assortiment tegels wordt ingenomen door de keramische tegels. Ze zijn dun, licht van gewicht, zeer hard en daardoor slijt- en kleurvast en makkelijk in het onderhoud. En in een mooie waaier aan kleuren en structuren leverbaar. De verwerking ervan vraagt wel een bepaalde vakkennis, hierover informeren we u graag.

De belangrijkste eigenschappen van de keramische tegels op een rijtje:
Vorstbestendig, duurzaam en makkelijk te reinigen, krasbestendig, minder gevoelig voor aanslag van mos, alg en zout ect., hoge buigsterkte, lage wateropname (<0,1%), antislipwaarde R9-R12, slechts ca. 47 kg/m2 = ca. 17 kg/st (bij 2 cm. dikte).

Door het lage gewicht zijn ze zeer geschikt voor balkons en onderheide terrassen. Eventueel kunnen ze daartoe ook op tegeldragers geplaatst worden. Met een aangepast zandbed kunnen ze ook ‘gewoon’ in de tuin verwerkt worden.

Ook zijn er keramische tegels die af-fabriek op een ‘drager’ geleverd worden. We hebben daar drie soorten van: op zeer lichtgewicht polyurethaan, op beton en op lichtgewicht Serafoam. Deze soorten kunnen, heel gemakkelijk, direct op een zandbed gelegd worden. En ook het leggen op een balkon of dakterras is met deze soort heel eenvoudig. We adviseren u graag!

WP_000967

*) Een duidelijk overzicht van ons assortiment keramische 2 cm tegels vindt u in in de online blader-brochure.

U ziet het, ook voor keramische tegels moet u bij Steenstore© | Van den Dool zijn.

Serie’s:
Groot assortiment keramische tegels 2 cm
Kera+, 3 assortimenten (op (semi)lichtgewicht dragers)
Ceramento (op betonnen drager)
Ceralight (op semi-lichtgewicht Serafoam drager).

Top

steenstore van den dool logo voor strooifolder