Dak en balkon

Dalleton XL 60/60/4,2 Sahara beige Daken en balkons worden in toenemende mate gebruikt als terras. Om bij het gebruik van tegels het gewicht te beperken zijn er speciale ‘holle’ dak- en balkontegels ontwikkeld, alleen is dat maar een klein assortiment en zijn ze veelal flink aan de prijs.

Als het gewicht geen beperkende factor is kan er uit een heel groot assortiment (gecoate) sierbetontegels gekozen worden. Ze zijn er in 40/40, 40/60, 40/80, 50/50 en 60/60 cm en zijn veelal 4 of 5 cm dik. Deze zijn niet te glad en makkelijk in het onderhoud. Door het grote aanbod aan kleuren en structuren is er altijd een passende tegel te vinden. Ook is er nog een ruime keus in keramische tegels en in natuursteen tegels die hier een prima alternatief voor vormen.

Alle soorten tegels op die op het dak of balkon gebruikt worden moeten op (rubber) tegeldragers gelegd worden, vooral juist als ze op de bitumen dakbedekking worden geplaatst. Het in de hoogte uitvullen van de tegels, om ze stabiel te leggen, kan het beste met vilt of rubber gedaan worden.