Vlakke klinkers

Demiton 20/30/6 CapicheDeze soort is van ouds bekend en is leverbaar in diverse maten en kleuren. De meest gangbare maten zijn het Waalformaat 5/20/6, de dikformaat 6,8/21/6, de 10/20/6 en de 20/30/6.

De serie Everton (XL) bevat de meeste van bovengenoemde maten (en ook nog grotere) en al deze stenen hebben een slijtvaste deklaag en een klein facet.
Dat geldt ook voor de serie Tremico, met z’n eigen kleuren en formaten.
De Everton Camelot serie heeft ook zo’n slijtvaste deklaag maar is een uitvoering zonder facet. De Camelot serie bevat ook een aantal 8 cm dikke stenen, deze zijn geschikt voor zwaardere belasting.
Tenslotte is er nog het Estana Primio Line Strokenverband 8 cm.
Al deze soorten zijn in een aantal mooie kleuren leverbaar. Ook zijn er nog de behandelde stenen uit het Smartton assortiment, hele mooie stenen met een geborstelde en 2x geïmpregneerde deklaag.
Omdat deze serie’s een deklaag hebben, en ook grote maten bevatten, zijn ze ondergebracht onder de Sierbetonstenen-Vlakke strakke deklaagstenen.

Van de eenvoudige door-en-door stenen zonder facet zijn er de serie’s Demiton, Puras, Mondian en Plana Prime Line in diverse verschillende maten en kleuren. Deze zijn wat minder kleur- en slijtvast maar daar is de prijs dan ook naar, ze zijn namelijk al leverbaar vanaf € 14,35 per M2.

Ook zijn er de BKK 10,5/21/8 en de H-profielstenen 8 cm, deze zijn ook geschikt voor zwaarder belaste oppervlaktes (meer informatie vindt u op de pagina projectbestrating).